Indvielse af 'det nye' STU Viborg

Indvielseskage STU Viborg

28. september nåede STU Viborg endelig frem til den officielle indvielse af de lokaler, som skolen tog i brug i februar måned.

I den lyse kantine på 1. sal var mange mennesker mødt frem for at fejre indvielsen: både unge, pårørende, undervisere, naboer og politikere deltog i festlighederne.

Søren Gytz Olesen, formand for Social– og arbejdsmarkeds-udvalget i Viborg Kommune, havde æren af at holde indvielsestalen.
Udvalgsformanden fastslog, at STU Viborg er en vigtig del af de etablerede uddannelser i Viborg Kommune og har en høj prioritet i det politiske udvalg. Søren Gytz Olesen sagde også i sin tale, at STU er en god overgang for de unge til voksenlivet, hvor de bliver præget af gode værdier og gennemgår en personlig udvikling.

Den nyvalgte formand for De Studerendes Råd (DSR) på STU Viborg, Jonathan, gav i sin tale udtryk for, at de unge er rigtig glade for at være samlede under et tag.

Men der er dog stadig nogle ting, eleverne gerne vil have ændret. For eksempel er der et stort behov for bedre trafiksikkerhed, så de unge kan færdes til og fra skole uden fare for liv og lemmer.
"Og så vil vi fortsætte med at kæmpe for at få gode idrætsfaciliteter. Vi har en stor tro på, at vi sammen kan skabe den bedste STU, der har været i Viborg”, sagde DSR-formanden.

Søren Gytz Olesen klippede sammen med et par studerende det røde bånd over, og så var der fri adgang til den lækre indvielsesmad, som var blevet til i STU Viborgs egen kantine.

Sidst opdateret: 09.03.2019