Få mere at vide

Søren og Peter træner i Dit Studie

Hvor kan du få mere at vide om den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse?

Kom og besøg os
Ring til STU Viborg på telefon 8787 7400 og få aftale om at komme på besøg hos os. Det kan du gøre sammen med din familie eller med din uddannelsesvejleder.

På STU Viborg tilbyder vi forskellige linje-uddannelser. Her kan du fordybe dig i et fagområde, som interesserer dig særlig meget.

Hvad siger STU Viborgs egne elever?
I skoleårene 2011/14 havde vi blandt andet en idrætslinje. Journalist Flemming Nielsen skrev i foråret 2012 en artikel om Søren og Peter, som dengang var elever på idrætslinjen. Han har også taget billedet øverst på denne side.

Artiklen om Søren og Peter og deres erfaringer med STUs idrætslinje blev bragt i Dansk Handicap Idrætsforbunds blad HandicapIDRÆT i marts 2012. Og du kan hente den i boksen her til højre.

I samme boks finder du en tekst, som en af de unge på STU Viborg skrev i efteråret 2013 om den betydning, en af lærerne på STU har haft for ham.

Da STU Viborg var en ny uddannelse i byen
Karina på  22 år er en af de unge, der havde sin første skoledag på STU i august 2010. Hun forlod STU Viborg i juni 2013 efter at have gennemført den 3-årige særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse.

I et videoklip i boksen til højre kan du se og høre, hvordan hun og daværende skoleleder Poul-Erik Foldbjerg dengang oplevede den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse i Viborg.

Andre historier fra det virkelige liv
Projekt Klap blev i 2010 startet af LEV, en landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning. Ideen er at skabe arbejdspladser i det almindelige erhvervsliv til unge med forskellige former for handicap, ikke kun udviklingshæmmede.

LEV og Projekt Klap har foreløbig skabt flere end 3.000 skåne- og fleksjob til førtidspensionister i samarbejde med mange danske virksomheder.
Se forskellige eksempler på jobmuligheder for unge med særlige behov i boksen til højre.

Sidst opdateret: 02.08.2019