OCN - hvad er det?

OCN på STU

OCN er en måde at evaluere de praktiske færdigheder, som du får på STU Viborg.
OCN er en forkortelse for Open College Network.

Mange unge på STU Viborg får officielle beviser på noget af det, de har lært i løbet af deres STU-forløb.

Det kan lade sig gøre, fordi STU Viborg sammen med andre kommunale STU-tilbud og OCN Danmark er initiativtagere til et udviklings-forløb, som kaldes PROJEKT RØD TRÅD.

Målet er at gøre det tydeligt og letforståeligt for andre, hvad den enkelte unge har lært under uddannelsen og i sine praktikker.

Open College Network, OCN, er en metode til at bedømme dine praktiske færdigheder og funktioner, så du kan få et formelt bevis på noget af det, du kan.

OCN-beviset kan fortælle om meget forskellige ting, du har lært rundt omkring - for eksempel i virksomhedspraktik, på kurser, i STU-undervisningen og mange andre steder.

Ideen med OCN er at give dig som ung et troværdigt bevis på det, du har lært. Et bevis du kan bruge, når du senere søger arbejde, uddannelse eller videre kvalificering udenfor STU.

Se i boksen her til højre et indslag fra TV2 Østjylland, som viser, hvordan unge kan arbejde med OCN i praksis. Indslaget handler om unge fra Lyngåskolen i Aarhus, men også i Viborg arbejder vi sådan med OCN.

På STU Viborg forsøger underviserne i samarbejde med de unge at indarbejde så mange relevante OCN-moduler som muligt i undervisningen af de fleste unge, selvom ikke alt arbejde på STU hverken kan eller skal omregnes til OCN-point.

OCN-metoden dokumenterer det, du har lært i små skridt. Det, du har lært, bliver til sidst samlet i et læringsbevis, som du får, når din STU-uddannelse er slut.

Læs mere om OCN på http://ocndanmark.dk/

Sidst opdateret: 09.01.2018